De geschiedenis

over comex - geschiedenis F.V. de Groof’s in- en uitklaringsbedrijf was van oudsher een douane-expeditiebedrijf en scheepvaartagentuur in de haven van Hansweert. Eind 19e eeuw is de behoefte ontstaan, vanwege het Kanaal door Zuid Beveland, om goederen te kunnen in- en uitklaren met name in de binnenvaart en zeevaart. Doordat het kanaal druk bevaren werd, vonden vele inwoners van Hansweert hier hun werk. Veel horeca en middenstand herinneren aan deze gouden tijden. 

Kantoor Hansweert

over comex - hansweert Hansweert is door zijn ligging aan de Westerschelde te zien als een buitengrens. In 1971 is de samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg ontstaan; de BENELUX. Vele vereenvoudigingen op douanegebied tussen deze landen vonden plaats. Door deze vereenvoudigingen was de noodzaak aanwezig om de bestaande bedrijven samen te voegen. Uit deze samenwerking is COMEX (Combinatie Expediteurs) ontstaan. Het opengaan van de binnengrenzen van de EU in 1993, was voor ons bedrijf een signaal om de bakens te verleggen. Vele taken veranderden of kwamen te vervallen, ook het Grenswisselkantoor voor de scheepvaart verviel vanwege de intrede van de Euro in 2001.

Kantoor Vlissingen 

kantoor vlissingenVanwege de beperkte diepgang voor schepen op het kanaal door Zuid-Beveland is in 2001 een vestiging van Comex geopend in de haven van Vlissingen. Deze vestiging houdt zich naast uitvoerdocumentatie ook bezig met de scheepvaartagenturen. Ook uitvoer gerelateerde documenten zoals EUR.1 en CVO worden hier op digitale wijze verzorgd.

De weg naar specialist

over comex - de weg naar specialist

Sinds 1993 is Comex actief bezig om zich te ontplooien als specialist op douanegebied. Door de vele wijzigingen en vereenvoudiging in de douanewetgeving en de flexibiliteit van ons team beschikken wij thans over de meeste (vereenvoudigde) vergunningen (hierdoor treedt Comex als het ware op als de douane).

Ook op scheepvaart gebied is Comex behoorlijk gegroeid. Sinds 2001 heeft Comex ook een vestiging in de haven van Vlissingen. Een van onze sterke kanten is de AGF handel (Aardappelen, Groente en Fruit). Ook hier heeft Comex door het grote volume van de activiteiten veel ervaring in huis, zowel op scheepvaart,- als op douanegebied.